دسر عمودی

 

 

 

امروز یه آموزش خوشمزه و خوشگل براتون داریم از دوستمون مریم بهادربیگی عزیز که خیلی کارهاشون و سلیقه شون رو دوست داریم ..

اسم آموزش امروز دسر عمودی یا دسر تیوپی هست .. قسمتهایی که سفیده رو میتونید به روشهای مختلفی درست کنید ولی اینجا از کرم سفید پاناکتا استفاده شده که خیلی خوش طعم و لطیفه ..

اول آموزش پاناکتای وانیلی از زبان مریم عزیز :

مواد لازم:شکر 1 پیمانه
شیر 2 پیمانه
خامه 3 عدد 200 گرمی
ورق ژلاتین 6 عدد
وانیل 8/1 ق چ

شیر شکر و خامه را در قابلمه ای ریخته و با مخلوط کن دستی هم می زنیم تا یکدست شود .کاسه ای را با آب سرد پر میکنیم و ورقهای ژلاتین را از وسط شکسته و در آب سرد فرو میکنیم تا نرم شوند سپس به مایه کرم که کاملا گرم شده اضافه کرده و هم میزنیم تا ورقهای ژلاتین درشیر داغ حل شوند و حرارت را خاموش میکنیم و وانیل را هم در این مرحله اضافه میکنیم و کنار میگذاریم تا کاملا خنک شود.

(مقدار ژلاتین برای این دسر همیشه 2 ورق کمتر هست ولی اینجا چون میخوایم دسر عمودی درست کنیم و مواد نباید زیاد نرم باشه ژلاتین دو ورق بیشتر نوشته شده )

به جای این کرم سفید میتونید از مخلوط ژله آلوئورا و خامه یا شیر و بستنی استفاده کنید فرقی نداره .. فقط ما به یه کرم سفید رنگ احتیاج داریم .. رنگ ژله و میوه ها رو میتونید بر اساس سلیقه خودتون انتخاب کنید .. در اینجا از ژله هلو + شلیل و ژله موز + موزهای تکه شده استفاده شده ..

در مرحله اول کرم پاناکتا رو درست کنید و بعد از سرد شدن داخل قالب بریزید .. دقت کنید نباید تا لبه قالب رو پر از مواد کنید .. 

بعد از اینکه دسر 6 ساعت داخل یخچال موند و سفت شد اون رو از یخچال خارج کرده و به تعداد دلخواه تقسیم کنید ( کافیه با نوک کارد روش خط بندازید و اونو قسمت کنید )

 یه بسته ژله مورد نظرتون رو با 1 لیوان و نیم آب ( 1 لیوان آب جوش و نصف لیوان آب سرد ) مخلوط کرده و بذارید خنک بشه .. یکی از قسمتها رو از داخل قالب خارج کرده ( به کمک یه قاشق ) و داخلش رو با تکه هایی از میوه مورد نظر پر کنید و روی اون رو با ژله مورد نظر پر کنید .. قالب رو به مدت 6 تا 8 دقیقه داخل فریزر قرار بدید (  دقت کنید اگه بیشتر بشه ژله تون یخ میزنه و خراب میشه )

این نکته رو هم حتما رعایت کنید که ژله خنک باشه حتما و بعد اونو اضافه کنید چون اگه داخل باشه میره داخل کرم سفید و کار شما خراب میشه ..

 

 

بعد یکی در میان برشها رو خالی کنید و توشو با میوه خرد شده و ژله سرد پر کنید .. 

 

 

وقتی کار تمام شد اضافه های کرم پاناکوتا رو که از قالب بیرون آوردید روی حرارت قرار بدید تا آب بشه .. وقتی آب شد از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کاملا خنک بشه ( اگه گرم باشه کار خراب میشه ) سپس این مواد رو روی قالبتون بریزید تا قالب پر بشه .. 

 

 

سپس قالب رو برای مدت 6 ساعت یا بیشتر داخل یخچال قرار بدید 

 

 

ببینید چقدر این دسر قشنگ و چشم در بیاره :)) حتما درستش کنید و خبرش رو بدید :)

 

 


ژله عمودی , اینبار تو قالب گرد و میان تهی ساده .. شبیه دونات شده و من اسم دسر تیوپی رو هم برای این مدل شنیدم .. 

 

 
 

منوی راهنما